Een slotenmaker weet als geen ander hoe belangrijk het is om je huis goed te beveiligen tegen inbraak. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat de slotenmaker vaak de vraag krijgt hoe men het beste hun huis kan beveiligen. In deze blogpost zal de slotenmaker 5 praktische tips geven om de kans op inbraak te verkleinen.

1. Investeer in goede sloten

Een goede beveiliging begint bij de deur. Het is dan ook belangrijk om te investeren in goede sloten. Hierbij kun je denken aan sloten met een keurmerk zoals het SKG keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het slot getest is op inbraakwerendheid. Ook is het belangrijk om te zorgen voor goed hang- en sluitwerk en het liefst ook anti-kerntrekbeslag. Dit maakt het voor inbrekers moeilijker om binnen te komen.

2. Maak gebruik van verlichting

Een goed verlichte woning schrikt inbrekers af. Zorg daarom voor voldoende verlichting rondom je huis. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een bewegingssensor of door lampen op een timer te zetten. Hierdoor lijkt het alsof er altijd iemand thuis is, zelfs als je niet thuis bent.

3. Zorg voor goede buitenbeveiliging

Naast goede sloten en verlichting is het ook belangrijk om te zorgen voor goede buitenbeveiliging. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een alarmsysteem, camera’s of door het plaatsen van een hekwerk of schutting. Dit maakt het voor inbrekers nog moeilijker om binnen te komen.

4. Maak afspraken met de buren

Het is ook goed om afspraken te maken met je buren. Zo kunnen jullie elkaar in de gaten houden en verdachte situaties melden. Ook is het handig om af te spreken dat de buren je post weghalen als je op vakantie bent. Een overvolle brievenbus is immers een teken dat er niemand thuis is.

5. Wees voorzichtig met social media

Als laatste tip wil ik benadrukken dat het belangrijk is om voorzichtig te zijn met social media. Plaats geen berichten over je vakantie als deze nog moet beginnen. Hierdoor geef je inbrekers immers een vrijbrief om bij jouw woning in te breken. Plaats ook geen berichten over dure aankopen die je hebt gedaan. Hierdoor weet een inbreker immers dat er iets te halen valt.

Conclusie

Door het opvolgen van deze 5 tips kun je de kans op inbraak in je woning verkleinen. Zorg daarom voor goede sloten en zorg voor voldoende verlichting rondom je huis, maak afspraken met je buren en wees voorzichtig met social media. Op deze manier kun je met een gerust hart je huis achterlaten en hoef je je geen zorgen te maken over inbraak. Neem gerust contact op met de slotenmaker voor meer informatie of advies.

Nigel Koreman

Learn More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *