Wollen vloerkleden zijn een populaire keuze als vloerbedekking in huizen over de hele wereld. Wol staat bekend als duurzaam en is bestand tegen vlekken en vervagen, waardoor het een praktische optie voor vloerbedekking is. Maar er zijn enkele dingen over wollen vloerkleden die je misschien niet weet. In deze blog lees je vijf verrassende feiten over wollen vloerkleden en meer!

1.Een wollen vloerkleed en verschillende wolsoorten

Veel mensen wisten het eigenlijk niet, maar het ene wollen vloerkleed is het andere niet. Zo kunnen er verschillende soorten wol gebruikt worden. De meest gebruikte wol voor vloerkleden is schapenwol, maar ook andere soorten wol, zoals alpaca- en lama wol, kunnen worden gebruikt. Wollen vloerkleden van verschillende soorten wol hebben zo hun verschillende eigenschappen en voordelen, dus het is belangrijk te weten van welk type wol je vloerkleed is gemaakt.

2. Een wollen vloerkleed in een groot aantal kleuren en stijlen

Wollen vloerkleden zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen, zodat ze bij elk interieur passen. Of je nu op zoek bent naar een neutraal wollen vloerkleed dat bij je bestaande meubels past of naar iets gewaagders om een statement te maken, er is altijd wel een wollen vloerkleed te vinden ongeacht je stijl! Sommige mensen hebben nog een oubollig idee bij een wit wollen vloerkleed. Gelukkig is dat allang niet meer zo! Tegenwoordig kan een wollen vloerkleed allerlei verschillende kleuren en patronen hebben.

3. Een wollen vloerkleed is van nature brandvertragend

Wol is een natuurlijke vezel die bekend staat als brandvertragend. Hierdoor is een wollen vloerkleed een veilige keuze voor huizen met kinderen of huisdieren. Het valt daarnaast ten zeerste af te raden om een synthetisch kleed in de woonkamer bij een houtkachel neer te leggen. Ook wordt dit gevaarlijker als je van kaarsen houdt. Een wollen vloerkleed is dus een veiligere optie!

4. Een wollen vloerkleed kan tot wel 15 jaar mee

Met de juiste verzorging kan een wollen vloerkleed vele jaren meegaan. Door regelmatig te stofzuigen en gemorste vloeistoffen onmiddellijk te verwijderen, verleng je de levensduur van je wollen vloerkleed. Daarnaast is het belangrijk om het vloerkleed periodiek om te draaien. Dat zorgt ervoor dat elke kant evenveel belopen wordt. Dit voorkomt dus ongelijke slijtage aan je wollen vloerkleed op de lange termijn.

5. Een wollen vloerkleed is milieuvriendelijk

Tenslotte is wol een hernieuwbare grondstof, en is een wollen vloerkleed biologisch afbreekbaar, waardoor ze een milieuvriendelijke keuze voor vloerbedekking zijn. Een wollen vloerkleed is zo in vergelijking met andere, synthetische, vloerkleden, een van de meest duurzame keuzes die je kunt maken voor je huis. Bedankt voor het lezen!

Nigel Koreman

Learn More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *