Klussen doen we best vaak, maar toch vooral binnen. Het is daar waar we de Ikea kastjes in elkaar zetten, vloeren leggen of een keer een muurtje schilderen. Maar natuurlijk kan er ook buiten geklust worden, en dan bedoelen we natuurlijk niet simpelweg een keertje het gras maaien of een boompje bijknippen.

Hier vertellen we je iets meer over buiten klussen. Waar moet je bijvoorbeeld zoal op letten als je buiten gaat klussen? Maar ook, wat zijn de mogelijkheden met buiten klussen? Laten we dus snel beginnen.

Waar moet je op letten en wat kun je doen?

Buiten klussen is natuurlijk om één heel logische reden anders dan binnenshuis klussen, je hebt natuurlijk met weersomstandigheden te maken. Dit ligt natuurlijk heel erg voor de hand, maar toch zijn de mogelijke implicaties erg belangrijk. Zo kan bijvoorbeeld hele harde wind ervoor zorgen dat je bouwwerk omwaait, of dat je spullen elke keer weg zijn. Harde regen of hagel is natuurlijk ook erg vervelend om mee om te gaan, omdat het je gezichtsveld kan verslechteren en ervoor zorgt dat lassen of lijmen moeilijker gaat.

Nog meer rekening houden

Maar naast de weersomstandigheden is het ook belangrijk om rekening te houden met verschillende soorten ondergrond. Veelal zul je in je tuin te maken hebben met ofwel potgrond of bestrating. Hoe je te werk gaat wordt natuurlijk erg beïnvloedt door het soort ondergrond. 

Dat zijn dan enkele dingen waar je rekening mee moet houden als je buiten te werk gaat. Maar wat zijn de dingen die je zoal kan doen in je tuin? Momenteel is één van de populairste buitenklussen toch wel een overkapping plaatsen. Deze kun je dan lekker als groot terras gebruiken. Maar naast een overkapping zijn ook het plaatsen van een nieuwe schutting, of het leggen van bestrating populaire kluswerken. Zo zie je maar dat er ook in de buitenruimte genoeg te klussen valt.

Nigel Koreman

Learn More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *