Iedereen klust wel een beetje. Of het nu gaat om een boekenkast, tafel of een grote overkapping in de tuin er is altijd wel wat te doen. Een redelijk groot aantal van deze klussen kan een gemiddelde Nederlander zelf wel oplossen. Maar er is ook een groot aantal klussen die de pet van de gemiddelde klusser toch wel wat te boven gaan.

Gelukkig zijn er veel bedrijven en zzp’ers die als professionele klusser te werk gaan. Handig, want zo kun jij je moeilijke klussen gewoon uitbesteden aan iemand die het wat sneller en beter weet af te ronden. Het beroep van klusser is dan ook een vrij stabiele baan omdat er genoeg werk te doen is.

Meer klussers nodig

Ondanks dat het beroep een mooie stabiele baan is, zien we de laatste jaren toch dat de toevoer van nieuwe, kundige klusser afneemt. Dit is jammer, want de markt biedt zeker kansen. In dit artikel proberen we je dan ook een beetje wegwijs te maken met het beroep klusser door te vertellen hoe je het beroep professioneel kan beoefenen. Lees snel verder!

De opleiding

Veel mensen denken dat je zomaar klusser kan worden. Als jij gewoonweg een beetje handig bent, dan kun je toch gewoon als klusser aan het werk. Dit is niet geheel fout, want er zijn zeker een aantal zzp’ers die geen echte opleiding gevolgd hebben. Zolang je goed en betaalbaar werk aflevert, is dit natuurlijk ook niet echt een probleem.

Toch zullen de meeste bedrijven die klussers aannemen toch wel verwachten dat je een opleiding hebt genoten. De opleiding voor klusser kun je bij verschillende instanties volgen, waaronder de meeste MBO’s in Nederland. Bij de opleiding voor klusser leer je alle nodige handelingen en materialen kennen en bedienen die je als professioneel klusser nodig zult hebben om je werk goed uit te kunnen voeren. Met een dergelijke opleiding sta je dus lekker sterk in je schoenen en ben je zeker van je zaak.

Nigel Koreman

Learn More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *