Denk je dat dit het moment is om je huis te verkopen? Wat een moedige stap! Je huis verkopen doe je natuurlijk niet dagelijks en daar komen een hoop dingen bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van de advertentie, het plannen van bezichtigen en het wel of niet inschakelen van een makelaar. Kortom, er is genoeg werk aan de winkel. Hieronder delen we onze ideeën om op een goede manier je huis te verkopen. 

Huis verkopen: zelf doen of via een makelaar?

De allereerste vraag die je jezelf kunt stellen bij de verkoop van je huis is of je dit zelf gaat doen of dat je een makelaar inschakelt. Beide keuzes hebben zo hun voor- en nadelen. Zo bespaar je bij een makelaar een hoop werk, maar zijn de kosten wel weer een stuk hoger. En dat terwijl wanneer je zelf je huis verkoopt, je juist meer werk moet verzetten maar er ook minder geld voor kwijt bent. De keuze is aan jou! 

Goede foto’s zijn goud waard

Het allerbelangrijkste aspect bij het verkopen van je huis is het (laten) maken van goede foto’s. Deze zorgen er namelijk voor dat potentiële kopers zich aanmelden voor bezichtigingen. Zijn de foto’s van lage kwaliteit? Dan zullen we waarschijnlijk ook minder bezichtigingen worden aangevraagd. Het is dus zeker de moeite om te investeren in een goede fotograaf en aandacht te besteden in de nabewerking. Wil je het nog beter aanpakken? Dan kan het ook lonen om gebruik te maken van drone fotografie

Bepaal de juiste verkoopprijs

Een ander belangrijk item bij de verkoop van een huis is de vraagprijs. Natuurlijk ga je voor een zo hoog mogelijke verkoopsom, maar het kan ook slim zijn om je huis niet te duur in de markt te zetten. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat er meer bezichtigingen worden aangevraagd en potentiële kopers er bewust van zijn dat wanneer ze het huis willen ze hebben, ze met een goed bod moeten komen. In vele gevallen wordt er dan behoorlijk overgeboden en ontvang je zelfs meer dan wanneer je de verkoopprijs absurd hoog plaatst. 

Waarom ga jij je huis verkopen?

Oké, voor nu even genoeg tips voor het verkopen van je huis. Wij zijn eigenlijk ook heel nieuwsgierig waarom je precies je huis wilt verkopen. Is het omdat je groter gaat wonen of ga je misschien wel emigreren? Laat het ons weten en indien je zelf nog tips hebt mag je die uiteraard ook met ons delen. 

Nigel Koreman

Learn More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *