Voor veel mensen behoort een inbraak in huis tot hun grootste nachtmerries. Zeker in de huidige tijd, waarbij inbrekers steeds meer geweld gebruiken om een woning binnen te dringen en bewoners ervan te weerhouden de hulp van anderen in te schakelen. Hoewel inbrekers vaker zeer gewelddadig te werk gaan, zijn ook de mogelijke beveiligingsmaatregelen fors verbeterd. Denk bijvoorbeeld aan een anti-kerntrekslot wat specifiek ontworpen is om kerntrekken tegen te gaan. Al jaren is kerntrekken een beproefde inbraakmethode onder inbrekers. In dit artikel vertelt een slotenmaker in Utrecht je meer over de maatregelen die je in jouw woning kunt nemen.
Zorg voor een goede basisbeveiliging
Het gebruik van bijvoorbeeld een alarminstallatie in huis heeft weinig effect, wanneer de basis niet op orde is. Zorg daarom allereerst voor een stevig slot. Niet alleen op je voor- en achterdeur, maar ook op de ramen in huis. Een stevig slot wordt gedefinieerd als een slot welke goed beoordeeld is door Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Je herkent deze beoordeling aan het aantal sterren op het slot of de verpakking daarvan. Deze stichting test de verschillende sloten op de weerstand die ze aan inbrekers bieden. Op basis hiervan krijgt het slot een beoordeling van maximaal drie sterren. Een slotenmaker kan je helpen deze sloten te monteren.
Alarminstallatie en beveiligingscamera
Een goede basisbeveiliging is de eerste stap. Stop hier echter niet! Combineer de stevige sloten op ramen en deuren met een alarminstallatie. Je kunt zo’n installatie zelf vormgeven met bijvoorbeeld bewegingssensoren en magneetcontacten. Naast een alarmsysteem in huis loont het om de gevel of voordeur van een beveiligingscamera te voorzien. Dit vergroot niet alleen de kans dat inbrekers gepakt worden na een inbraakpoging; ook schrikt het hen op voorhand vaak al af. Inbrekers willen niet gefilmd worden in hun poging de woning binnen te dringen.