Wanneer je van plan bent om een nieuw bed te kopen dien je er rekening mee te houden dat de keuze voor een stapelbed voor veel kinderen en tieners in de praktijk wellicht al vrij snel zal zijn gemaakt. Voor een dergelijk bed geldt dan ook in de praktijk dat ze een aantal niet onbelangrijke voordelen met zich meebrengt. Om te beginnen is het bijvoorbeeld zo dat ze kind de mogelijkheid biedt om een vriendje of een bijvoorbeeld een familielid te blijven laten slapen. Met een gewoon kinderbed is dat uiteraard niet mogelijk. Bovendien geldt voor deze bedden dat ze in heel veel uiteenlopende uitvoeringen beschikbaar zijn. Ben jij ook benieuwd om te ontdekken waarom gebruikmaken van dit bed interessant kan zijn? Blijf dan zeker en vast verder lezen!

Wat is een stapelbed precies? 

Voor veel mensen geldt dat ze toch enigszins twijfelen over wat een stapelbed nu precies is en wanneer er sprake is van een hoogslaper. Het verschil tussen beide type bedden is terug te vinden in het feit dat een stapelbed doorgaans bestaat uit twee (of soms zelfs uit nog meer) slaapplaatsen. Op deze manier beschik je dan ook altijd over de mogelijkheid om iemand bij je kind te kunnen laten slapen. Voor een hoogslaper geldt dit doorgaans niet. Als er sprake is van een dergelijk kinderbed zal je dan ook tot de vaststelling komen dat deze niet alleen bestaat uit een slaapgedeelte, maar ook uit een compartiment waarin je bijvoorbeeld een bureau of een speelruimte kan plaatsen. Wil je dus met andere woorden minstens twee slaapplaatsen kunnen creëren in de kinderkamer? Dan zal de keuze voor een stapelbed naar alle waarschijnlijkheid al snel zijn gemaakt. 

Enkele zeer interessante voordelen 

Met de keuze voor een stapelbed kan je dus in de praktijk duidelijk rekenen op een aantal niet onbelangrijke voordelen. Dit betekent concreet dat je bijvoorbeeld: 

  1. De beschikking krijgt over meerdere slaapplaatsen in je woning; 
  2. Er veel ruimte kan worden bespaard doordat er in de hoogte wordt gewerkt;

Beschik je dus met andere woorden in je woning over kinderkamer waarbij er slechts sprake is van een eerder beperkte oppervlakte? In dat geval zal je tot de vaststelling komen dat de keuze voor één van de verschillende bedden op de markt al vrij snel kan zijn gemaakt. Bovendien zijn we er ook nog eens absoluut zeker van dat ook je kinderen deze keuze zeker en vast zullen weten te waarderen!

Een stapelbed vormt een meerwaarde voor elke kinderkamer

Wanneer je de hierboven aangehaalde voordelen grondig hebt bekeken zal je inmiddels ongetwijfeld enkele zeer interessante redenen hebben om ervoor te kiezen om over te gaan tot het te kopen van een stapelbed. Dit gezegd hebbende is het zo dat je ook rekening moet houden met een aantal niet onbelangrijke aandachtspunten. Let er bijvoorbeeld voor op dat je kindje niet bang is om van het laddertje naar beneden te komen. Blijkt dat wel een probleem te zijn? Dan zou je nog altijd kunnen overwegen om over te gaan tot het te kopen van een stapelbed met een glijbaan. Hou er bovendien ook rekening mee dat een hoogslaper doorgaans over een wat grotere hoogte beschikt. Dat kan er in de praktijk voor zorgen dat het net wat minder eenvoudig is om ze schoon te maken. 

Nigel Koreman

Learn More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *