Wat is een troffelvloer? Je zal kunnen vaststellen dat dit een vraag is welke in de praktijk behoorlijk vaak wordt gesteld. Voor een dergelijke vloer geldt dat ze in het verleden eigenlijk vooral terug te vinden was in zakelijke ruimtes. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. Tegenwoordig is het zo dat troffelvloeren ook hun intrede hebben gemaakt in particuliere woningen. Dat is het gevolg van het feit dat ze beschikken over geweldige voordelen. Ben jij benieuwd om te ontdekken wat deze voordelen nu precies zijn? Dat is mogelijk door je te verdiepen in onderstaande informatie.

Zeer kwalitatieve eigenschappen 

Het eerste wat we moeten aangeven wanneer we de vraag wat is een troffelvloer willen beantwoorden heeft te maken met het feit dat een dergelijke vloer ontzettend kwalitatief is. Dat blijkt uit tal van verschillende zaken. In eerste instantie is een dergelijke vloer prima bestand tegen zware belasting. Dat is echter niet alles. Daarnaast zal je namelijk tot de vaststelling komen dat ze ook prima bestand is tegen chemicaliën evenals zuren. Voor troffelvloeren geldt dat het een harde, slijtvaste vloer is welke in vergelijking met bijvoorbeeld een PU gietvloer een behoorlijk stuk minder krasgevoelig is. Het laten realiseren van een nieuwe vloer in je woning zorgt in de praktijk altijd voor het nodige ongemak. Dat spreekt voor zich. Het is dan ook niet meer dan logisch dat je bij voorkeur één keer zal willen investeren in een echt op en top kwalitatieve vloer. Dat is een troffelvloer zeker. 

Ontzettend onderhoudsvriendelijk 

Eén van de eerste kenmerken die worden aangehaald bij het beantwoorden van de vraag wat is een troffelvloer heeft te maken met de onderhoudsvriendelijke eigenschappen waarover ze beschikt. Voor troffelvloeren geldt dat ze vaak in dezelfde rij worden geschaard als de zogenaamde gietvloeren. Dat natuurlijk omwille van het naadloze karakter waarover ze beschikken. Dat zorgt ervoor dat je over een zeer uitgesproken voordeel beschikt op vlak van onderhoud. Vuil kan bijvoorbeeld niet terecht komen in de voegen en kan zich daar bijgevolg uiteraard ook niet in manifesteren. Dit is zeker ook een voordeel dat eigenlijk echt van zeer groot belang is om te weten.

Valt een troffelvloer te combineren moet vloerverwarming?

De vraag wat is een troffelvloer en in welke situaties kan ze worden gebruikt kan in principe niet worden beantwoord zonder dat je even stil blijft staan bij de mogelijke compatibiliteit met vloerverwarming. Wanneer we dit meer in detail gaan bekijken kunnen we vaststellen dat troffelvloeren in principe prima gecombineerd kunnen worden met deze vorm van verwarming. Dit zorgt ervoor dat de radiatoren die op je vloer zijn terug te vinden eindelijk weggehaald kunnen worden. Bovendien staat deze vorm van verwarming erom bekend ook behoorlijk duurzaam te zijn. Dat betekent dat je ook nog eens een besparing op de energiefactuur kan realiseren. Ben jij dus met andere woorden niet alleen van plan om een nieuwe vloer in je huis te realiseren, maar wil je bovendien ook graag nieuwe verwarming installeren? Dan zal je kunnen concluderen dat je zeer de combinatie van een troffelvloer met vloerverwarming kan overwegen. Zoveel is zeker. Hiermee is de vraag wat is een troffelvloer volgens ons meer dan uitstekend beantwoord. 

Voor jouw nieuwe vloer kies je natuurlijk voor G-vloeren.

Nigel Koreman

Learn More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *