Heb je een nieuwe baan? Van harte gefeliciteerd! Een nieuwe baan kan vaak dienen als een frisse start. Je leert allerlei nieuwe mensen kennen en daarnaast leer je ook allerlei nieuwe werkzaamheden. Toch is het vaak wel heel erg spannend om te starten met een nieuwe job. Vaak zijn we nog onzeker van wat er ons verwacht wordt. Wat doe je wel en wat doe je niet als je net bent begonnen met een nieuwe baan? Heb je goede werklaarzen nodig? Om jou een eind op weg te helpen, hebben we een aantal tips op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat je gegarandeerd goed uit de verf komt bij je nieuwe baan. 

Te laat komen is een no go

Ten eerste is het belangrijk om niet te laat te komen. Dit klinkt vanzelfsprekend, maar toch is dit iets wat niet voor iedereen even makkelijk is. Kom je over het algemeen regelmatig te laat? Dan is dit de kans om het patroon te doorbreken. Het vervelende aan te laat komen is onder andere dat je er snel een gewoonte van maakt. Ben je 1 keer te laat gekomen? Dan zul je in de toekomst ook sneller de neiging hebben om dit weer te doen. De gouden tip hierbij is om altijd een kwartier eerder uit huis te gaan dan gepland. Zo ben je ook de onvoorziene omstandigheden voor.

Stel vragen indien nodig

Ben je net nieuw? Dan is het natuurlijk logisch dat je nog niet alles weet. Daarom is het belangrijk dat je genoeg vragen stelt op je eerste werkdag. Hoe zit het met inklokken? Heb ik bepaalde apps of inloggegevens nodig? Wat verwachten ze van jou? Dit zijn allemaal vragen die je zou kunnen stellen. Misschien krijg je wel een laptop van je werk of kunnen ze regelen dat je meer werkschoenen krijgt. Je komt er alleen achter door zoveel mogelijk vragen te stellen. Dit voorkomt ook miscommunicatie in de toekomst. 

Laat je telefoon eens liggen

Tegenwoordig zijn we heel erg gewend om iedere seconde van de dag naar een scherm te staren. Toch is het belangrijk om schermtijd te beperken, met name die van je telefoon. Het kan namelijk een slechte indruk wekken als je continu met je mobiel bezig bent. Moet ie de hele dag in je zak blijven? Zeker niet. Het is vooral belangrijk dat je bewust bent van hoe vaak je even op je telefoon kijkt. Merk je dat je dit regelmatig doet? Leg je mobiel dan neer op een plek waar je ‘m niet ziet. Dat kan al enorm helpen.

Nigel Koreman

Learn More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *