Wanneer je je chalet wilt laten renoveren, kan het voelen alsof er geen einde komt aan de kosten. Je kunt honderden of zelfs duizenden euro’s uitgeven om uw chalet op het gewenste niveau te brengen, maar dat is lang niet altijd nodig. In dit artikel geef ik je enkele tips om te kunnen besparen op jouw chalet renovatie. 

Kies voor kwaliteit en duurzame opties

Wanneer je maar een beperkt budget hebt voor de renovatie van je chalet, dan kan het verleidelijk zijn om voor de goedkoopste weg te kiezen. Toch is dit niet altijd de beste keuze en wordt er niet voor niets gezegd dat goedkoop op den duur duurkoop kan zijn. Wil je voorkomen dat je over een tijdje weer heel veel geld uit moet geven omdat je nu voor de goedkope weg hebt gekozen? Kies dan direct voor kwaliteit zodat het langer mee gaat. Dit kost op het moment zelf misschien iets meer, maar op den duur kan het je juist meer opleveren. Kies bijvoorbeeld voor kunststof bekleding op het chalet in plaats van hout. 

Hergebruik en recycling

Tijdens de renovatie ben je waarschijnlijk snel geneigd om alle oude materialen weg te gooien, maar doe dit nog niet meteen. Kijk of je er nog iets mee kunt, waardoor je andere materialen misschien niet nieuw hoeft te kopen. Ook in het interieur kun je genoeg hergebruiken en toch een heel ander interieur neerzetten. Zo kun je die oude kastjes bijvoorbeeld een kleine make-over geven en dan kunnen ze waarschijnlijk zo weer een ronde mee. Kies je wel voor nieuwe meubels en of materialen? Kijk dan of je je oude spullen nog kunt verkopen. Zo heb jij weer wat meer budget voor je renovatie. 

Huur indien nodig een professional in

Hoewel je in de meeste gevallen veel geld kunt besparen als je het zelf doet in plaats van uitbesteden, kan het ook voordeliger zijn om iets uit te besteden. Wanneer je bijvoorbeeld iets moet doen waar je helemaal geen verstand van hebt, dan ben jij hier waarschijnlijk uren (misschien wel dagen) mee bezig. In deze tijd kun jij je ook bezighouden met je werk, waardoor je weer geld verdiend, terwijl een professional de klus uitvoert. Vergelijk uiteraard wel verschillende professionals om te kijken wat het meest voordelig is voor je. 

Doe je onderzoek en vergelijk prijzen

Een van de beste manieren om geld te besparen bij een renovatie is om je onderzoek te doen. Koop niet zomaar iets of besteed niet zomaar iets uit, maar vergelijk de prijzen en wat je ervoor terug krijgt. Kijk hierbij bijvoorbeeld naar bepaalde acties in plaats van naar de eerste de beste winkel te gaan. Door goed onderzoek te doen, kun je een heleboel geld besparen, maar het kost je wel wat extra tijd.

Nigel Koreman

Learn More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *