Heb je een nieuwe woning gekocht en is er nog wel een en ander te doen als het om klussen gaat? Dan is het altijd handig om van tevoren goed te bekijken wat je allemaal wilt doen en wat je daar zoal voor nodig hebt. We hebben een paar tips voor je zodat je weet waarmee rekening te houden voordat je aan een klus begint.

Maak een goed plan voor de tuin

Is de tuin van je nieuwe woning ook wel aan vernieuwing toe? Dan kun je deze natuurlijk op tal van manieren inrichten. Het is belangrijk dat je eerst voor jezelf bepaalt hoe de tuin eruit moet komen zien. Maak hiervoor zeker een goed plan, waarin je opneemt in welke delen van de tuin je groen gaat aanplanten en waar je voor verharden of halfverharding kiest. Zeker als je een groot perceel hebt, zal de keuze zomaar eens op halfverharding tuin kunnen vallen. Dit geeft meer variatie, minder onderhoud en minder kosten.

Noteer wat je allemaal nodig hebt en bestel alvast de materialen

Heb je een goed plan gemaakt waarin precies staat aangegeven hoe je de tuin gaat inrichten? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen dit zelf te doen, zeker als je erg handig bent. Noteer welke materialen en gereedschap je nodig hebt en ga deze alvast kopen of bestellen zodat je zeker weet dat je vooruit kunt als het moment daar is dat je aan de aanleg van de tuin begint. Als je niet alles hebt op dat moment, wordt het werken alleen maar ingewikkelder en heb je kans dat de klus stil komt te liggen en dat is natuurlijk niet zo handig.

Vraag op voorhand offertes aan voor een klus

Heb je ook een aanbouw of verbouwing voor ogen, zoals bijvoorbeeld een serre in de tuin waar je lekker kunt relaxen, ook als het weer net even wat minder goed is? Dan is het belangrijk dat je ook daarvoor de juiste materialen aanschaft. Laat je de aanbouw door een bedrijf plaatsen? Vraag dan op voorhand verschillende offertes aan die je met elkaar kunt vergelijken. Zo kun jij het bedrijf kiezen dat je het meeste aanstaat en dat het beste aanbod voor je heeft.

Houd altijd rekening met het beschikbare budget

Klussen in huis en tuin kost natuurlijk aardig wat, ook als je het zelf doet. Je wilt er immers wel wat moois van maken en materiaal gebruiken dat je aanspreekt. Kijk zeker ook eens naar duurzame producten want deze gaan lang mee en hebben de toekomst. Als je gaat klussen, zul je daar een bepaald budget voor hebben vrijgemaakt. Probeer altijd daarmee uit te komen en kies bijvoorbeeld planten, tegels, materiaal voor de aanbouw en meer dat betaalbaar is maar dat ook aan je wensen voldoet. Zo weet je zeker dat de klus goed gaat en dat het resultaat er mag zijn. Duurzaam is goed, betaalbaar is belangrijk zodat jij kunt genieten van het eindresultaat als de klus eenmaal geklaard is.

Nigel Koreman

Learn More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *