Het komt met enige regelmaat voor dat er iets in elkaar gezet moet worden. Dit kan van alles zijn. Wellicht heb je gewoon een nieuw kastje besteld bij de Ikea en moet je deze gewoon even snel in elkaar zetten. Ook kan het voorkomen dat je een echt groot project gepland hebt. Denk hierbij aan het vervangen van de vloer, of het plaatsen van een nieuwe keuken.

Wat de schaal van je project ook mag zijn, er bestaan altijd wel twee mogelijkheden. Of je doet alles lekker zelf, of je kiest ervoor om iemand te betalen om het werk te klaren. De keuze voor één van deze opties hangt natuurlijk van bepaalde factoren af. Ten eerste is het belangrijk hoe goed jezelf bent in klussen. Kun jij redelijk klussen, dan is het waarschijnlijk niet zo logisch om je werk uit te besteden. Maar heb je twee linkerhanden dan is het misschien verstandig om je werk uit te besteden.

Wat is de beste keuze?

Naast je eigen vakkundigheid is natuurlijk ook gewoon de prijs van belang. Is geld geen probleem en heb je een hekel aan klussen, dan besteed je het toch lekker uit. Maar wil je wat geld besparen dan is het wellicht handig zo veel mogelijk zelf te doen.

Om je keuze iets makkelijker te maken noemen we in dit artikel de dingen die je zelf kan doen en paar dingen die je beter kan uitbesteden.

De opties

Er zijn veel dingen die je echt zelf kan klussen. Bijna alles van de Ikea is er op gemaakt om gewoonweg lekker zelf te doen. Ook klusjes zoals een muur schilderen  of bepaalde taken in de tuin zijn prima zelf te doen.

Het wordt echter een ander verhaal als je grote bouwprojecten gaat ondernemen. Voor het plaatsen van een nieuwe keuken of badkamer raden we aan dat je een specialist inhuurt. Zo weet je zeker dat alles snel en goed geplaatst wordt.

Nigel Koreman

Learn More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *